Ok, še zadnji naš kandidat, ki ga bom analiziral. Verjetno bi sicer moral analizirat kake bolj take, ki jih bodo ljudje bolj iskali. Recimo tisto kandidatko, ki vsako leto nastopi v svojem koledarju golih fotografij. Ali… Morda pa ne.
Milan Zver na Twitterju
Ok, Milan Zver je seveda tudi na twitterju. In ko odprem njegovo TW stran, me spet užalosti ;(, da Milan nima skoraj niti enega @ med svojimi objavami. Sicer jim je poznan retweet gumb, ampak to je tudi vse. To, da je njegov zadnji tweet negativna kampanja proti kandidatu za predsednika dr. Danilu Türku, to bomo pustili. Naključje. Njegov minus na twitterju je, da mu niti niso uspeli narediti pesonaliziranega twitter računa. Nobenega ozadja, nobenih kontaktnih informacij, kot jih imata ostala dva kandidata. Kar je malo škoda. Ali, očitno twitter ni tako pomemben. Milan Zver v številkah na twitterju znaša 403 tweete, sledi le 99 ljudem (očitno je tako pameten, da mu ni potrebno brati kaj počnejo drugi), njemu pa sledi 2181 twitter uporabnikov. All in all Beda.

Gremo na Facebook in našega predsedniškega kandidata. Najprej me je presenetila nizka številka lajkerjev. 871. Borut jih ima recimo 5681. Velikanska razlika. Kar očitno pomeni, da počnejo nekaj narobe. Sploh ker stran obstaja od novembra 2010. Torej, v dveh letih jim je uspelo zbrati teh skoraj 900 ljudi. Enega in pol na dan. Ok… Ampak mislim da lahko zelo jasno vidimo, kaj delajo narobe. Eno izmed stvari ki jo delajo narobe… Kar samo objavijo neko novico. Milan zver je bil tam. Niti toliko, da bi kaj napisali poleg novice. Samo URL in to je to. Takšne objave seveda nikogar ne zanimajo. Želimo si kakšne dodane vrednosti, ne le to kar lahko preberemo na vaši spletni strani. Uspelo jim ni ustvariti niti enega zavihka. Niti Events, ki ga imata ostala kandidata, kaj šele kakšnega prijavi se na novice, podpri me tako in tako ali  tukaj doniraj dinarčke. Nič. Očitno se pač ne želijo pogovarjati z ljudmi.

Zdaj sem pa čisto zmeden. Errmm.. Prav googlat sem šel, če sem se zmotil in g. Zver ne kandidira za predsednika države. Mogoče sem zamenjal imena. Ne bi bilo prvič. Pogledal sem namreč njegovo spletno stran, kjer je samo in le Milan Zver, evropski poslanec. Ništa rad bi bil najvišji poveljnik slovenske vojske. Ali pa vladal bi rad vsem in vas povezal v enotno ljudstvo. Ne. Samo jaz sem EP in tu mi je fajn in delam svašta lepih stvari. Mislim, zdaj sem sicer našel dokaz, da vseeno kandidira za predsednika, nek youtube video, ki ga je objavil SDS. Čisto zmeden. Na Facebooku bolj bogo, na spletu nič … Mogoče pa je sedaj v času zbiranja podpisov enostavno obupal, ker jih ne dobi? Ne vem.

Sedaj sem našel še njegov youtube kanal, na katerega linkajo iz spletne strani. Enako se tudi tukaj ne trudijo kaj preveč. Niti profilne slike mu niso naložili. In zadnji posnetek, ki so ga naložili je izpred dveh mesecev. Takrat, ko so sprejemali ACTO. Kar pomeni, da so takrat bili “ej, to so zdaj neke take teme, ko jih toti mladi majo radi. Dajmo nekaj posnet in dat na tote youtubeje.” Kljub vsemu je ideja čisto ok in tudi ostali video posnetki recimo da so. Ne glede na to, jim stvar ne uspeva tako kot drugim, kot že omenjeno ima recimo Türk izjave svojih podpornikov, ki so bile namensko posnete za predvolilno kampanjo, medtem ko ima Zver veliko video posnetkov, ki so jih posneli drugje, druge televizije, neki intervjuji ipd. Torej stvari, ki so čisto ok, če si nek evropski poslanec, niso pa najbolj ql, če si kandidat za predsednika države na volitvah 2012. Ravno zato verjetno tudi posnetki nimajo veliko ogledov. Čeprav jih posnetki drugih kandidatov tudi nimajo.

Mogoče tudi zato ta kandidat za predsednika tako zaostaja.

Tako, to je to, trije kandidati so zanalizirani. Vse kar nam sedaj še preostane je, da številke in informacije združim v eno in pripravim velik Face Off prispevek, med vsemi tremi kandidati. To sledi v kratkem, potem pa spet kakšen normalen prispevek o stvareh, ki so pomembne za tiste, ki se ukvarjate s splenimi stranmi.

Milan Zver za predsednika s slabo spletno stranjoMilan Zver YoutubeMilan Zver na Facebooku

Rate this post

Comments (2)

  1. Pri Milanu se vidi, da se je vdal v usodo. Je pa tudi res, da kaj mu pomaga Twitter, YT in ostalo, ko pa v RL tega ne uporablja! Vsi ostali se med kampanijo nekaj trudijo, nakoncu pa vse skupaj zamre. To je potem brezveze, vsaj zame.

  2. Res je, ocitno je cisto obupal. Me ne moti 🙂

Comments are closed.