Evo nas, spet smo nazaj na domeni www.optimizacija-strani.info. Ta stran je začela na tej domeni, je blo pač treba kupit poceni domeno na začetku. Potem, ko je bil ustanovljen seos.si s.p., se je preselila tja, ampak …. Nekaj časa je delala odlično, potem pa jo je zadel Penguin update in nikoli se ni prav pobrala. Čakal sem mesece, počiastil backlink profile, sedaj pa obupal. Ja, lahko bi se bolj potrudil, ampak, glede na to, da moji mesečni dinarčki sedaj ne prihajajo iz seos.si, je nekako zmanjkalo časa.

Stran je še vedno SeoS.si, in bo takšna tudi ostala, ampak pač na tej domeni. Ideja je, da se količina vsebine, ki jo ta stran ima res obrestuje in se stran vrne nazaj na prve strani iskalnikov, tako kot je včasih bila. Tisti kie dolgo spremljate to stran, se boste spomnili, da je bila včasih med prvimi tremi zadetki za optimizacija spletnih strani in prvi zadetek za optimizacija strani.

Verjetno je potrebno še določene malenkosti urediti, če kaj ne deluje, tako kot bi morali, bom vesel če me na to opozorite…

Aja, na kratko, kaj sem naredil, preusmeril sem domeno, potem pa naredil preusmeritev v .htaccess, tako da se vsaka podstran iz seos.si preusmeri na optimizacija-strani.info. In na koncu sem o preselitvi strani povedal še Google Webmaster tools. Porihtal enega ali dva nova linka, in zdaj dodal še novo vsebino, ki gre za socialna omrežja. To je to, kar je potrebno narediti ob selitvi strani. Bolj ali manj. Seveda bo treba še kak link uredit.

In sedaj čakamo. In bomo videli, kam se bo vrnila stran. Mogoče pa spet zmagam 😀

Rate this post

Comments (6)

  1. Držim pesti, da ti uspe. Konstantno spremljam tvoje poste na Facebooku in nato prihajam na tvojo stran – tako se učim in zadeve poizkušam prenašati na svojo stran, kjer je ključna beseda “ribolov”. Hvala ti za vse!

  2. In očitno ima google še vedno rad to domeno, ta prispevek je sedaj že indexiran… Svašta… Lepo, in slo-fishing, lp. Drugič bom sicer vesel, če vpišeš svoje pravo ime, pa tudi za SEO ti bo bolj pametno, da ne puščaš povsod svoje glavne ključne besede…

  3. A si imel kakšne pomisleke glede Webmaster tools? Tudi sam prenašam eno stran na novo domeno zaradi istega razloga, pa mislim to naredit brez da bi to sporočil Googlu, ampak bi samo naredil preusmeritev v .htaccess.

  4. Ne, nisem. Sej ni nic takega, za kar ne bi zelel, da google ne ve…

  5. Kako pa ocenjuješ “taktiko”, da bi prvotno stran ohranil, saj ima dober PR, dal na njo nekaj unikatnih člankov in jo uporabil kot support blog novi strani, na katero bi prenesel vsebino?

  6. Ja, vsekakor je nekaj takega pametno naredit. To sem tudi naredil, ko sem iz optimizacija-strani prenesel stran na seos.si. Ampak, ne takoj, najprej sem ene pol leta pustil vse povezave preusmerjene, tako da se je vse bolj ali manj preneslo na novo domeno. In to načrtujem tudi sedaj. Vsaj nekaj mesecev bom pustil seos.si preusmerjeno sem, potem pa bom videl, kaj se bom odločil. Glede na to, da Google ravno ne ljubi te domene, nisem prepričan, da bi takšen podporni blog prinesel veliko učinka…

Comments are closed.