Storify, novo orodje za SEO

Bil je žalosten dan. Pravzaprav dva žalostna dneva. Najprej se je Squidoo odločil, da slovenskih leč ne smemo več uporabljati. In jih je enostavno zablokiral. Nekaj smo še poskušali, ampak ni bilo nič iz tega. In potem je prišel še drug žalosten dan. Posterous tudi več noče slovenske vsebine. Dve spletni strani, ki sta lahko zelo hitreo poskrbele za boljšo pozicioniranje spletne strani v iskalnikih, ker si lahko hitro uredil kvalitetne povratne povezave. Ampak potem nič več. Tisti, ki smo se pravi čas pripravili, smo vsebine uporabili kje drugje, saj so sedaj zablokirane in jih Google več ne vidi, ampak to je to. Backlinki, ki smo jih imeli od tam, so pač zgubljeni.

Ok, now what? Prejšnji teden me je D. opozoril na storitev, od koder prihaja veliko backlinkov na konkurenco. In sem to ta vikend malo pogledal. Stvari se reče Storify in je sistem za izdelavo enostavnih spletnih strani druge generacije. Zakaj druge generacije? Ker omogoča, da hitro in enostavno v eno spletno stran združite različne objave iz socialnih omrežij (Twitter, Facebook – ki malo ne deluje, Instagram), poleg tega pa spletne strani iz Googla, klasične URL naslove, in še kaj. Torej z nekaj kliki lahko skupaj spravite različne vire o posamezni temi.

Malo sem se igral s tem in ugotovil ene par stvari. Storify se odlično obnese, če bi radi naredili stran o neki ozki temi, o kateri pa so govorili tudi drugi. Ko sem želel narediti stran za “optimizacija spletnih strani” nisem ravno vedel, kaj pametnega naj dodam. Ker ljudje ne twitajo o optimizacija spletnih strani. Zato sem stvar nekoliko bolj zožil in naredil stran o Google Penguin 2.0. Kar je že lažje. Twitta se še vedno o tem (ne pozabit, twitter arhiv in iskanje sta zelo boga), nekaj je tudi prispevkov v Googlu o tem, itd. Sicer ni ravno fotografij na to temo, čeprav sem jih nekaj našel iz Googla.

Kar se moramo pri tem vedno zavedati je, da je vsaj po moje, pametno, da v vsako stran, ki jo naredimo, dodamo različne vire. To, če bo stran narejena samo iz virov iz tvoje spletne strani, bo malo beda. In pa, ponavadi na eni spletni strani ne pišeš toliko o eni temi. Ali pa… Ne vem še, to moram še ugotoviti. Vsekakor pa je pametno, da poleg objav, ki jih dodate z enim klikom miške, dopišete še kakšno drugo besedilo. Tukaj sem sam še malo slab, ampak bom uredil in bomo videli. Več kot bo unikatne vsebine na straneh, več bo možnosti, da bodo rangirale v iskalnikih.

Druga stvar, ki je še ne vem je, kako ta stvar sploh vpliva na SEO. Storify domena ima PR 7, kar izgleda kar vredu. Res pa je, da strani, ki sem jih naredil včeraj in danes, še sploh niso v Googlu. Zato sem jim zgoraj dal backlinke, pa bomo videli kaj se bo zgodilo.

Tretja stvar, ki je problem je, da so nekatere povratne povezave nofollow. Kolikor mi je sedaj uspelo ugotoviti, so tiste, ki kažejo na Twitter in Facebook nofollow, druge pa so brez te oznake. Kar je ok, dokler so tiste, ki jih dodaš neposredno kot povezave oziroma tiste, ki jih dodaš kot rezultate iz Googla, brez nofollow smo vredu.

Strani se da tudi embedad v prispevke, to bom poskusil urediti tudi tukaj spodaj, da vidimo kako stvar izgleda, čeprav izgleda, kot da ne gre čisto 😀 Še poskusim.

Videli bomo, ali bodo te stvari rangirale v iskalnikih, čeprav do sedaj še nobene nisem videl nikjer v iskalnikih, pa čeprav veliko časa preživim v različnih iskalnih rezultatih. Bomo videli.

Ti, kaj ti to kaj uporabljaš, čuj?

Rate this post

Comments (4)

  1. Še tole, da dodam, sedaj so moji storify prispevki že poindeksirani. Kako pa se prikazujejo v iskalnih rezultatih, pa bomo še videli, vsekakor poročam!

  2. […] zdaj pa malo promocije za vse nas. O Storify.com sem že pisal in sedaj se ukvarjam s tem, kako to stvar najbolje uporabiti. Spodaj vidite zbran […]

  3. Storify prispevki rabijo kar dobro brco, preden jih G poindexira. Ko pa jih, so precej slabše uvrščeni kot včasih squidoo. Je pa res da, tudi squidoo članki zdaj precej padajo v serpu, imajo pa večjo težo pri rangiranju. Za eng tržišče je še vedno squidoo precej bolj primeren seo kanal. Za slo pa se mi zdi še najbolj uspešen kak blog ala blogspot, siol, bloger itd…

    Storify je tako le eden od manjših playerjev pri seo štoriji. Ne zanemarljiv, morda podoben Pinterestu in podobnim.

  4. Se strinjam, ampak na koncu koncev, glede na čas, ki se vloži vanj, je čisto ok, da malo diverzificiraš linke.

Comments are closed.