Zanimivo vprašanje. Vsekakor lahko. Čeprav se ne sliši ravno logično. Ta spletna strani je recimo preživela že svašta različnih dizajnov. Ja, preveč cheap sem, da bi plačal nekomu, da bi mi naredil res fajnski wordpress template, s tistimi, ki jih najdem na spletu pa ponavadi nisem zadovoljen. Ok, samo tisti prejšnji mi je bil res fajn in res je bil dobro narejen, ampak je nehal delati. In potem ko je nehal delati (shackan je bil), ni bilo mogoče najti novega za nove verzije wordpressa. In sem moral poiskati novega. In sedaj imamo kar pač imamo.

Kako vpliva izgled spletne strani na optimizacijo? V največji teoriji ne. V praksi, zelo. On site optimizacija je izredno pomembna in kar morate paziti je, kako so oblikovane povezave znotraj strani, ali spletna stran uporablja h1, h2 itn oznake, kako so označene fotografije, in seveda še marsikaj drugega. Kako so urejene oznake v headerju? Kakšne napredne oznake vsebuje template? Ali pa jih ne?

wordpress templateTo so stvari, ki jih ne vidimo pri tem, ko iščemo template na eni izmed strani, ki ponuja brezplačne predloge za wordpress ali joomlo. In iskreno povedano, tega tudi ne pove oblikovalec, ki bo delal vaš template. In pogosto tudi ne ve, kako naj bi bile stvari urejene. In pogosto to ni krivda samo oblikovalca, ampak bi moral pri izdelavi sodelovati tudi programer, ki pa ga zelo pogosto ni.

Obstaja pa še drugi razlog, zakaj je lahko template pomemben za SEO. Namreč, na pozicijo vaše spletne strani v iskalnikih vpliva tudi kako Izgled spletne straniuporabniki uporabljajo spletno stran http://www.dominatus.si/optimizacija-za-iskalnike. Če je bounce velik, potem google ne bo ravno vesel in ne bo promoviral vaše spletne strani. In ravno izgled spletne strani je pri tem zelo pomemben, saj lepe spletne strani poskrbijo za to, da se uporabniki dobro počutijo na spletni strani in da na njej preživijo tudi dalj časa. Če spletna stran izgleda, kot da je bila izdelana leta 1985 ali pa je enostavno grda in ni prijetna očesu, bodo uporabniki hitro kliknili kam drugam. In še dodatno, če (tako kot jaz včasih) pogosto menjavate izgled spletne strani, bodo uporabniki precej zmedeni, ko bodo prišli spet na “novo” spletno stran. Spletno stran bodo hitreje zapustili in spet bo to negativno vplivalo na vašo spletno stran.

Kot vidite, sem izbrskal nekaj starih templatejev, ki ste jih lahko videli na tej spletni strani. Ravno tako, da se spomnimo na njih. 😀

Rate this post

Comments (2)

  1. Ja, izglej je tut del Pande oz. posledica slabega designa je lahko udarec Pande. 😉

    O designu ti ne bom moril, ker je naša stran pomoje ena najbolj grdih v SLoveniji, je pa učinkovita. Sej veš, kovačeva kobila je vedno bosa. 🙂 No, so pa reference boljše.

    Še en pomislek; če si vajen spremljati dober blog, potem je popolnoma vseeno, kakšen je design. Boš pa najbrž odvrnil kakšnega novega od branja. 😉

  2. Pozabil si omeniti html strukturo strani. Zaporedje vsebine lahko naredi precej razlike v rezultatih. Ni malo primerov, ko v serpu vidiš opis kakega popupa ali zdaj v časih piškotov kakega opozorila o piškotkih.

Comments are closed.