pop up za email marketing

Tale spletna stran ima že kar nekaj časa pop-up, okence, ki se pojavi kakšno minuto po tem, ko ste prispeli na spletno stran. S prijetnim besedilom vas povabi, da se prijavite na e-mail novice, ki jih vsake toliko pošljem ven in v njih zberem zanimive prispevke iz sveta spletnega marketinga in nekatere pomembnejše informacij, ki jih objavim tukaj na blogu (če še niste prijavljeni, se lahko prijavite tukaj).

Na dnu pop-upa je bilo povabilo vsem bralcem in bralkam, da se javite, če vam gre pop-up okno na živce. Iskreno povedano nisem dobil veliko komentarjev na ta pop-up, nekaj jih je bilo pozitivnih, seveda predvsem orientiranih na to, da je besedilo zanimivo in da se s tem besedilom odkupim za to, da obiskovalca zmotim med branjem. Eno sporočilo je bilo negativno in prejel sem ga pred kratkim, ko sem že bil odločen, da bom to okence umaknil (kot sem zapisal v prispevku o piškotkih). To zadnje sporočilo je med drugim vključevalo tudi opombo, da je X za zaprtje pop-upa na spodnjem desnem kotu, kar ni ravno praksa. Kar je čisto res. In to še dodatno znižuje uporabniško izkušnjo.

Zakaj ga umikam? Občutek imam, da ne deluje. Število oseb, ki se naročate na mailinge je majhno in občutek imam, da pop-up ni velik del tega. Ja, nisem nastavil stvari tako, da bi lahko zasledoval kdo se prijavi preko pop-upa, kdo se prijavi preko pristajalne strani in kdo se prijavi preko desnega menija, ampak tako pač je 😀 Vem, moral bi, ampak zdaj je že mimo :d

E-mail marketing je nekaj, s čimer bi se moral ukvarjati vsak lastnik spletne strani. Logika je čisto enostavna. Tisti, ki pridejo na vašo spletno stran in ničesar ne kupijo/naročijo, so za vas izgubljeni. Če imate srečo, si je oseba podzavestno zapomnila vašo blagovno znamko, morda celo domeno, in se bo vrnila. Vendar samo, če imate srečo. Če je nimate, je to to. Vse, kar ste vložili v to, da bi osebo privabili, je sedaj vržen stran denar, čas, delo. Z e-mail marketingom, obrazcem za prijavo na vsebine, ki jih pošljete preko e-maila, imate možnost, da se ta obiskovalec naroči in boste lahko kasneje, pod svojimi pogoji, komunicirali z njim. To je pa dobro investiran denar.

Torej, vas je pop-up motil? Delate e-mail marketing?

Rate this post

Comments (2)

  1. Se vedno pa ne dela dobro browsanje za mobilne tel. Priporocam,da z enim posrfas po svoji strani in bos videl kaj nas moti…

  2. Ampak sej to pocnem, pa branje clankov ni tako problematicno, ali? Kateri telefon pa imas?

Comments are closed.