Slovar spletnega marketinga

Po tem ko sem pisal o vsebinskem marketingu, se je seveda tudi meni postavilo vprašanje, o čem naj pravzaprav sploh še pišem na tem blogu. Kratkih novic o tem, kaj se dogaja v Googlu je kolikor češ in mislim da moje dodane vrednosti pri njih praktično ni. Vsakdo lahko na najrazličnejših mestih najde te informacije, hitreje in bolj natančno od tega, kar lahko napišem jaz. Sploh ker sedaj pišem za ene par različnih strani.
In ena izmed idej je bila, kako je s slovarjem (besednjakom) spletnega marketinga v Sloveniji? Oziroma, naredil sem tako, kot naredim ponavadi 🙂 Najprej sem stvar izvedel, potem pa preverjal. Ponavadi se izide, tudi tokrat se bo 😉 Kar sem ugotovil kasneje je, da je nekaj takšnih poizkusov pripraviti slovar spletnega marketinga, že bilo. Na žalost so tako zastareli, da jih je malo škoda brati. Dodatno jih nihče več ne nadgrajuje.
In to je zelo klasičen način kreiranja vsebine, saj se slovar lahko naredi na najrazličnejših področjih, ponavadi prinese tudi ključne besede, ki so za tisto področje pomembne, dodano pa še, če je pravilno narejen, poskrbi za dobro on-site optimizacijo. Moj je narejen precej dobro, čeprav mu seveda manjka grafične obdelave, tako kot celotni strani. Ampak na koncu koncev je pomembna vsebina.
Aja, na tej strani boste našli slovar spletnega marketinga. Če ga boste iskali 🙂 Res pa je, da je priprava slovarja precej zahtevna naloga, zato sem jo delno že opravil, del pa še čaka na realizacijo. Trenutno ima 44 vnosov, ki pokrivajo glavno izrazoslovje in kratice, ki se pojavljajo v online marketingu. Seveda pa potrebuje še precej vnosov, ki jih bom počasi dodajal, nič bat. Novo vsebino je potrebno producirati.
In še nekaj. Na moji strani pravzaprav še nihče ni dobil povratne povezave drugače, kot pa preko komentarjev. In sedaj je priložnost, da lahko to naredite in dobite povezavo, takšno tapravo, iz vsebine. Iz slovarja. Če želite. Kot vedno, ni problema, če se tudi vi ukvarjate s spletnim marketingom. Od vas pa potrebujem, besedo, za katero ste pripravili vnos v slovar, nato seveda besedilo, lahko ima fotografijo. Na koncu prispevka lahko dodate poved ali dve o vas, ki lahko vsebuje eno povezavo na vašo spletno stran. Kakršnokoli (skoraj no, sej veste, klasične omejitve veljajo). In če bo vse štimalo, stvar bolj ali manj takoj objavim. aja, stvar pošljite kar na uros.okorn@dominatus.si (jao, sedaj bo spama od vseh ostalih na ta e-mail naslov 😉
Da vidimo, če to tudi pri nas deluje. Če se vam da.

Rate this post