Priprava vsebinVsakemu, ki se želi ukvarjati s spletnim marketingom, je dandanes verjetno jasno, da je potrebno, poleg optimizacije in spletnega marketinga, početi še dve drugi stvari. E-mail marketing in socialna omrežja sta dva kanala, preko katerih se da, če se le malo potrudimo, pridobiti veliko število obiskovalcev na spletno stran. Posebej pomembno je, da so to kanali, preko katerih lahko vedno in vedno znova komuniciramo z osebami, ki so že prikazale interes za naše podjetje ali naše storitve. Torej imeli smo jih že na spletni strani, ali pa smo z njimi komunicirali kako drugače in so rekli “ok, to me zanima”. In se prijavili na e-newsletter, ali pa so lajkali našo stran na Facebooku, followali naš twitter račun. In sedaj je seveda veliko vprašanje, kaj početi na teh kanalih.

Včasih je to enostavno. Če ste podjetje, ki se ukvarja s produkti ali storitvami, ki so zabavni, zanimivi in jih imajo ljudje radi, to ni problem. Problem je, če ste podjetje, ki se ukvarja s stvarmi, s katerimi se ljudje ne želijo vsak teden ukvarjati. Če prodajate strehe, je zelo dobro vprašanje, kaj pisati na socialna omrežja. Kaj napisati v newsletter. Kaj narediti takšnega, da bodo ljudje radi komunicirali z vami. In tukaj je vsebina tista, ki bo rešila vse vaše težave. Če imate pripravljeno strategijo vsebin, boste imeli redno odgovor na to, kako nadgraditi vsebine na vaši spletni strani. Z novimi vsebinami boste pripravili zanimive informacije za uporabnike vaše spletne strani. In če boste naredili to, boste že imeli uporabno in zanimivo vsebino.

To vsebino lahko enostavno uporabite tako, da jo objavite na socialnih omrežjih in v vašem mailingu. Na takšen način ubijete več muh na en mah. Pomagate iskalnikom, pomagate uporabnikom in uporabite še dva dodatna kanala, s katerim lahko vaše uporabnike spremenite v stranke. In to je to, kar si želite, ali? Seveda to pomeni, da vaša strategija na socialnih omrežjih ne bo takšna, da boste dnevno ljudi zabavali s statusi “Tina Maze je zmagala, lajk za zmago”, ampak tega si tudi ne želite. Komunikacija bo nekoliko bolj sporadična, kar pa nikakor ni narobe. Pomembno je, da govorite takrat, ko imate kaj za povedati, ne da govorite kar tako (pametni nasveti za življenje, ali? 😀 ). Takrat ko pa govorite, pa dajte to povedati na čim več različnih ušes na čim več različnih načinov.

Rate this post