Čisto na kratko si bomo danes pogledali dve novosti, ki sta precej pomembni za spletni marketing in sta nas, ena razočarala, ker se je, dolgo napovedovana, končno zgodila in druga, nekoliko presenetila, ker se je zgodila, ne da bi vedeli, pa smo je izredno veseli.

Google Keyword Planner

1. Google keyword tool se je poslovil. GKT je bilo orodje, ki nam je omogočalo, da smo poiskali ključne besede, ki jih uporabniki vpišejo v Google. Z različnimi kriteriji smo lahko veliko izvedeli o tem, kaj uporabniki iščejo in kako. Na žalost se je Google odločil, da bo to orodje umaknil in nam je dal na voljo drugo orodje, ki se imenuje Google Keyword Planner. Trenutno sicer ne bom mogel podati natančnih informacij o tem, kakšne so razlike v številkah, vendar razlike so. Dodatno je Keyword Planner, vsaj po mojem mnenju, nekoliko počasnejše orodje. Trenutno se ga moramo navaditi in ugotoviti, kaj in kako nam pove ter ga uporabljati tako, kot smo ga v strategijah optimizacije uporabljali do sedaj. Ko bom imel več informacij o tem, kako ga lahko uporabljamo in kako se praktično izkaže, bom napisal še en post.

2. Facebook je spremenil pravila nagradnih iger. Stara pravila nagradnih iger so nas omejevala tako, da nagradnih iger nismo smeli pripravljati izven aplikacij. Lajkaj za nagrado, deli na svojem zidu, vse to je bilo prepovedano. Ne glede na to, da je veliko Facebook strani še vedno uporabljalo takšne načine marketinga, se je marsikdo držal te prepovedi v želji čistejšega interneta. Sedaj Facebook dovoli praktično vse, lahko zahtevate da uporabniki lajkajo ali komentirajo vaš post, lahko vam (kot strani) pošljejo sporočilo, še vedno pa obstaja nekaj omejitev, torej uporabniki naj ne bi na svojem zidu objavljali stvari. Natančnejše informacije najdete na uradni objavi

Kaj pravite na now Keyword Planner? In bo Facebook zdaj res postal SpamBook?.

Rate this post