SEO v 2014

Evo, mimo so že vsa nova leta. Ok, kitajsko verjetno ne. Al ja, al kako. Ne vem. Nisem pisal prispevka o trendih v 2014, ker… Ker nisem. Ampak, brez tega, kar bomo počeli v novem letu pa vseeno ne moremo. Zato bo moj prispevek danes nekoliko drugačen. Pregledali bomo, kaj so drugi povedali o tem, kaj se bo dogajalo v letu 2014.

In ker se dobro blago samo hvali, bom najprej pohvalil sebe. In sodelavke. In sodelavce. Ja, tudi RO je spisal kaj se bo na spletnem marketingu dogajalo. Kaj je tisto, kar bomo skupaj delali, da bodo vaše spletne strani delale tako, da boste morali kupovati nove serverje, ker bo takšen naval.

Moj najljubši blog o SEO in po zadnji raziskavi tudi najbolj prepoznavna znamka spletnega marketinga, MOZ (ex SEOMOZ) se tega seveda loti nekoliko drugače. Rand, ki je bil do včeraj direktor, je tudi v letošnjem postu pregledal svoje lastne napovedi za 2013 in ocenil kolikor je zadel, ter podal nove napovedi za leto 2014. Najbolj zanimiva napoved, ki jo je podal je, da bo Google pripravil in testiral rezultatne strani, na katerih ne bo povezav na druge spletne strani. Torej, da bo še več informacij pokazal na svoji strani in še bolj odžiral obiskovalce spletnim stranem. No, preberite vse tukaj. Vsekakor preberite tudi komentarje.

SeoBook tudi ne moremo pustiti ob strani, to je pomembna spletna stran, ki veliko ve o tem, kaj se dogaja na SEO področju. Pripravili so čisto klasični post o tem, kaj morate početi z vašimi spletnimi stranmi v 2014. Preberite.

Pa da ne bomo samo napovedi gledali, vsi takšni posti se začnejo “novo leto je čas, da se ozremo v preteklo leto” in točno to bomo tudi naredili. SearchEngineLand je blog, ki ga ne moremo pozabiti, ko gledamo takšne preglede, zato bomo pri njih pogledali, katere stvari so bile najbolj pomembne v letu 2013. Pripravili so nam prispevek o najbolj branih prispevkih v letu 2013. Preberite tukaj.

Zdaj sem želel še pogledat, kaj smo napisali v Sloveniji. Ne bom rekel, da sem pregledal vse kar obstaja na tem področju, ampak sem pogledal tiste, ki jih imam v glavi, ko v Sloveniji razmislim o tem, kdo kaj piše. Ampak nisem našel nič. :/ Bom pa vsekakor vesel, če pustite link do vašega “kaj bo v 2014” prispevku, pustite v komentarjih.

Jaz pa napovem, da bomo do konca 2014 dobili podcast o spletnem marketingu. Evo. Zdaj pa držat pesti. Lahko pa v komentarjih poveste, s čem se boste vi največ ukvarjali v 2014?

Rate this post