Google je že pred časom napovedal in za redke izbrance odprl novo orodje, ki naj bi bilo naslednja velika stvar na spletu. Google Wave, oziroma google val/valovanje združuje pogovore v realnem času s slikami, video posnetki in še čem. Kar je pomembno je to, da je google  ubral odlično marketinško strategijo, s katero bo privabil ljudi da pričnejo uporabljati to orodje. Enako kot so naredili že z gmail-om, so ga najprej dali v uporabo nekaj tisoč ljudem. Ti ljudje lahko sedaj povabijo svoje znance, da ga pričnejo uporabljati. Stvar se torej širi, vendar precej počasi. Uradna verzija pravi da zato, da ljudje povabijo ljudi, ki jih poznajo, sam drugače težko uporabljaš Wave, če ne komuniciraš z ljudmi ki jih poznaš. Kar je nekako logično.

Trik je drugje, namreč v tem, da si sedaj vsi želimo biti povabljeni. Wave je postala dobrina, ki je redka, zato si jo vsi želimo. Vemo, da se širi, vendar vemo da jo je težko dobiti. Torej je vsak ki je povabljen vesel, in stvar preizkusi.  To je marketinška strategija, ki se jo pogosto uporablja. Podjetja naredijo izdelke ali storitve, ki so “special edition” ali pa so pripravljena v nek program sprejeti le toliko in toliko udeležencev. Ta zadnja se pogosto uporablja na spletu za različne izobraževalne storitve, kjer te prepričajo da je nujno, da se takoj vpišeš, saj je mest zelo malo in samo redki izbranci bodo prišli noter. Tudi top-shop jo uporablja, namreč s tistim napisom, “na voljo je samo še 423 izdelkov”.

No, ko pridemo do prvega povabila za google Wave stvar seveda preizkusimo in tudi kaj o njej napišemo. In mimogrede, če imate kakšno vabilo, se ga resnično razveselimo 😀

Rate this post

Comments (1)

  1. Prijatelj mi je poslal vabilo vceraj zjutraj vendar se vedno nisem dobil aktivacijskega maila. Tako da je za to zadevo potrebno kar malo pocakati.

Comments are closed.