Ok, priznam, športne metafore mi nikoli niso najbolj šle, pa vseeno lahko poskusimo. Cilj večine optimizacij je, spraviti določeno ključno besedo na prvo stran iskalnih rezultatov in temu lahko rečemo, da zmagate eno tekmo. Če vam vašo ključno besedo pripeljati na prvo mesto v iskalnih rezultatih ste verjetno zmagovalec svetovnega prvenstva. Ampak, da se še več. Zmagate lahko v svetovnem pokalu, kadar vam uspe prevzeti več kot polovico rezultatov na prvi strani. Ha-ha. To pomeni, da uporabnik praktično nima druge možnosti, kot da klikne na vaš rezultat (sej bi izračunal verjetnost, vendar mi to najbolj ne gre. 6/10 verjetno. 🙂 ) Za praktično ponazoritev tega, o čem govorim, si poglejte tole sliko, na kateri lahko vidite, da za ključno besedo “osnove html-ja” zasedam 1., 2., 3., 4., 6. in 7. mesto v google.si.
Moj wordpress se je odločil, da vključevanje slik v prispevke ne bo delovalo, zato si sliko poglejte na tej povezavi.

Seveda je potrebno povedati, da vseh teh šest iskalnih rezultatov ne kaže neposredno na to spletno stran, ampak kažejo tudi na druge strani. Druge strani so rss agregatorji. RSS agregatorji so spletne strani, v katere lahko vpišete svoj RSS, torej svoj blog in agregator objavi vsak prispevek, ki ga vi objavite. Na takšen način pridobite povratno povezavo na vsak vaš prispevek, poleg tega pa znajo te spletne strani precej vredu rangirati v google rezultatih.

Manjka samo še odgovor na vprašanje “ki pa te to najdem, čuj?”. Tukaj. Hvala uporabnikoma internetmojstra.com Mika in nas-t1 ki sta objavila te sezname.

P.s. eno izmed slovenskih SEO podjetij je izumilo izraz za to, kar zgoraj opisujem, vendar se ga sedaj ne spomnim… Se kdo spomni?

P.p.s. A smo kaj zmagali v Planici? Tam je tudi bilo neko svetovno prvenstvo/pokal ?

Rate this post

Comments (2)

  1. Ja nič drugega kot čestitke ob zmagi za svetovni pokal in uspešno optimizacijo!

  2. Aleksander, hvala lepa 😀

Comments are closed.