5 minut SEOSEO je dolgotrajen in drag proces. Je res, ni res, kakorkoli. V tem postu to ni pomembno.

Kar je pomembno je to, da konstantno delate SEO. Optimizacijo izvajajte vsak dan in videli boste rezultate.

Danes je ponedeljek. Dan ko se nam ponavadi ne da. Ok, zato bomo malo tako počasi optimizirali. (Pri meni je še petek in se počasi odpravljam. Zato ne bom delal klasičnih screenshot-ov. Ampak le besedilna navodila.)

Kratek nasvet za 5 minut, ki ga lahko ponovite vsak ponedeljek in čez nekaj lun boste že dobivali več prometa na vašo spletno stran (indijanci so imeli ql merjenje časa. Vse je bila luna, sonce ali jesen.). Kakorkoli. Nasvet sem obljubil.

Prijavite se v vaš Google analytics in poiščite stran, ki dobiva največ obiska. (Content – Top content). Pri meni je to http://www.optimizacija-strani.info/2009/11/brezplacno_oglasevanje_na_facebooku/ Sedaj preverite za katero ključno besedo ta spletna stran dobiva največ obiska. (Kliknete na spletno stran in potem entrance Keywords). Sedaj preverite, ali ste za to ključno besedo prvi v googlu. (ne pozabite, iščite v google.si ne v google.com če gre za slovensko ključno besedo).

Ste prvi za to ključno besedo? Ponovite postopek. Ali preverite drugo ključno besedo.

Niste? Evo, sedaj veste za ključno besedo, ki jo ljudje iščejo in za katero že dobivate veliko prometa. Torej se za njo splača optimizirati. In sedaj pridobite 5 povezav na to podstran s to ključno besedo.

Easy – peasy, ane? (Ajnfoh ko pasulj smo včasih temu rekli)

Rate this post

Comments (11)

 1. Peter, pozdravljen!

  Pri meni je prvi med top contet slash oziroma poševnica (/)? 😮 To je verjetno slabo, kajne? 🙁

 2. Zdravo Rok.
  Nič bat, to pomeni da je najbolj obiskana osnovna stran, torej domena.si/. Kar je zelo pogosto, tako da se ne obremenjevat.

 3. Pri meni je tudi “/”, ampak po moje to ni slabo, če je to tvoj primarni landing-page (kamor hočeš spravit folk)? Sicer pa poglej še druge prispevke po prvem izpisu 🙂

  LP

 4. Peter, najprej moram pohvaliti stran, redno jo spremljam (pa tudi na InternetMojster ti sledim) 😉
  Imam eno offtopic vprašanje … v kolikor ni to skrivnost, me zanima, koliko dobiš od aff linka na Hostko?
  LP, Vid

 5. Vid, hvala…
  Nič pametnega, tukaj sedj ravno zato da sedi, veliko bolj bi se mi izplačalo da ga umaknem…

 6. Peter, še eno vprašanje. Kako dodajanje Bookmarksov na servis Delicious vpliva na SEO? Si je pametno vzeti pri objavi vsakega novega članka na portalu še tistih nekaj sekund in Bookmark dodati tja?

  Lepe praznike želim vsem skupaj!

 7. Rok, na SEO sicer ne vplivajo takšne stvari preveč, je pa pametno vsak nov članek na portalu polinkat (dodaj še digg pa menjeql.com in spletarna.net), predvsem zaradi hitre indexacije. To se vsekakor splača, ne pa zaradi linkov.

  TI tudi lepo praznuj, naj kres lepo gori.

 8. Peter, s tem: “je pa pametno vsak nov članek na portalu polinkat” si verjetno mislil, da vsak nov članek, dodam v servise ala menjeql, digg, delicious,… In ne to, da v članku besede linkam na te servise, kajne? Malce sem še zelen v teh pojmih glede optimizacije 😉

  Lp
  Rok

 9. Aja, pa še eno vprašanje. Ali na menjeql.com vsako zadevo pregleda administrator, ker moja novica oziroma link do portala je že nekaj dni v kategoriji “Prihajajoče novice”?

 10. Pozdravljen Rok!
  menjeql.com je narejen tako, da na prvo stran pridejo le članki, ki imajo več kot 3 glasove različnih uporabnikov. Ostali članki ostanejo v prihajajoče novice, tako da bo tvoj članek ostal tam, v kolikor drugi uporabniki ne glasujejo zanj.
  Glede drugega vprašanja pa, ja, iz teh servisov naj povezave kažejo na tvoje članke.

 11. Aaa, tukaj se potem skriva “zajec” :)) A bi potem lahko tebe Peter in ostale bralce tega bloga prosil za nekaj “lajkov” moje objave na naslovu: http://www.menjeql.com/avtomobilizem/elektro-vozila-vse-o-elektricnih-in-hibridnih-vozilih-na-enem-mestu-1/

  Vsekakor vrnem like, le tu pripnite povezavo.

Comments are closed.