Google Webmaster tools in nadzor serverjaGoogle v Webmaster tools ponuja vedno več informacij lastnikom spletnih strani. Tako so pred nekaj dnevi sporočili, da nam bodo sedaj javili tudi, kdaj naša spletna stran ne deluje.
Nekoliko pozno prihaja ta prispevek, ampak tako to pač je, vsak dan se ne da napisati prispevka. Zato je veliko bolje, če mi sledite na Twitterju, kjer sem @mesarecp, in tam take stvari takoj objavim.


Ampak, kakorkoli, odpravimo se v Google webmaster tools (Googlova orodja za skrbnike spletnih strani) na www.google.com/webmasters, kjer izberemo spletno stran in nato Health, Crawl Errors, kjer lahko sedaj izberemo Server Connectivity. Sedaj vidimo dve informaciji, kolikokrat je google komuniciral z vašo spletno stranjo in kolikokrat ta komunikacija ni uspela. Pri meni na srečo, je ta druga številka v zadnjih dveh mesecih vedno 0. Google vam namreč pokaže graf za zadnja dva meseca.
Tako nam google pove, če imamo težave s serveri, tako da ni potrebno da uporabljamo druga orodja za nadzor serverja in spletne strani.
Uporabno?

Rate this post

Comments (6)

  1. Pa tut nov site mas. 😉

  2. Tudi 😀 Je treba na novem templateju tudi backlink dobit, al? 😀 Vsaj pohvališ ga lahko…. 🙁

  3. Ma nofollow je, evo, prosu nisem dal linka. Ja, je lep, edin logotip ti manjka. 😉 Header je prazen, suh. 😉

  4. Bom si vzel cas in ga se malo uredil. Oni prejsnji je razpadal, pa ga je blo treba nujno zamenjat. Pridejo tud follow linki..

  5. Samo da ti ne bojo zaceli spamat, če bojo follow. Naredi neko “skupnost” recimo, da tisti, ki te zelo podrobno spremljamo, da imamo follow, ostali pa ne recimo. Če ne je pa bols, da sploh nimas follow linkov.

  6. Mah, sej Akismet poskrbi za spam. Tistih nekaj, ki pa kar tako nekaj komentirajo, pa jih zaenkrat lahko brez težav ročno pobrišem… Bom videl, čeprav vem, da sem že imel follow linke, pa ni blo nekega problema.

Comments are closed.