Anketa Pinterest in InstagramČe ti te besede niso poznane, Instagram in Pinterest sta dve novi socialni omrežji. Instagram je tisti, ki ga je kupil Facebook za milijardo dolarjev. Uporabiš ga tako, da ga naložiš na pameten telefon (iPhone ;), narediš fotografijo in nato uporabiš enega izmed mnogih filtrov za fotografije, ki so na voljo. Nato ga naložiš, prijatelji in prijateljice pa fotografijo komentirajo ali Pineterest se enako ukvarja večinoma s fotografijami. V osnovi si naredimo različne “oglasne deske”, na katere z risalnimi žebljički pripnemo različne fotografije. Odtod tudi ime. You pin stuff.
Gre za novi omrežji, ki počasi prihajata tudi v Slovenijo. Pinterest po svetu, pa tudi pri nas uporabljajo v večini ženske, in na njem tako tudi prednjačijo “ženske” teme. Kuhanje ipd.
Za večino spletnih strani nimamo nobenih podatkov, koliko ljudi jih uporablja, tako je tudi za ta dva omrežja. Zato moramo uporabiti različne metode, da dobimo vsaj malo vpogled v to, kaj se dogaja. Tako je @anuscha ustvarila anketo, s katero je uporabnike spraševala, ali uporabljajo nobenega, enega, drugega ali oba omrežja. Glede na to, da se je informacija o anketi širila po socialnih omrežjih, lahko seveda predvidevamo, da so odgovarjale osebe, ki so nekoliko bolj internet savvy, zato tudi bolj uporabljajo druga socialna omrežja.
Torej, rezultati ankete so, od 208 odgovorov jih 26% (54 oseb) ne uporablja nobenega izmed omrežij, le Pinterest uporablja 12% (45), oba omrežja 23% (47) in odgovor, ki ga je izbralo največ oseb je, da uporabljajo Instagram, kar 40% oseb, ki so odgovarjale na anketo je izbralo ta izgovor (83 oseb).
Tudi moja malenkost se seveda nahaja na teh dveh omrežjih, najdete me tukaj na Pinterestu, Instagramove fotografije pa lahko vidite na mojem osebnem Facebook profilu.
Kaj pa ti?

Rate this post

Comments (2)

  1. Instagram uporabljam dokaj redno. Za Pinterest pa nisem niti pomislil, da bi si naredil account. Mislim, da so mi TW, FB in Instragram (kakšna je okrajšava?:)) že dovolj.

  2. Se strinjam, ze tako jih je dovolj. Ampak pinterest ima precej zanimive infografike za sem in seo. Iskreno povedano tudi sam nisem najvecji uporabnik.

Comments are closed.