Predstavitev novosti v Applu menda še poteka. Kakorkoli, nas (mene) najbolj zanima nov iPhone. To bom pač kupil. iPad ostaja 1ka, se ne uporablja toliko, da bi se splačalo. Kaj prinaša nov Apple iPhone?

 • Res je, večji je. Iz 3,7 na 4 inče. Ostaja retina displej. Torej dobimo pet vrstic ikon. (recimo da pomembno)
 • 18% tanjši in 20% lažji (mi je čisto vseeno)
 • 4G LTE (ok, bomo videli ko se bo Simobil spravil k temu, da bomo to imeli. Sej menda že imamo, Brnik pa še ene par punktov)
 • Več baterije, 8 ur naj bi se pogovarjali, pa 8 ur 3G prenosa. (bomo videli. Če ga ne bo potrebno vsak dan polnit, bom jaz veliko bolj happy iPhone user)
 • Nov A6 čip. Kao hitreje vse gledaš (meni je čisto hiter moj 4. Res pa je da iPad je malo počasn zadnje cajte. Ali ok.)
 • 40% hitreje bomo delali fotografije. In zraven bomo lahko delali panoramske fotografije (odlično za panoramo. To bo ful fajn, očitno fotoaparata res več ne rabim. Kupi kdo? Rabim $$, da kupim nov telefon :D)
 • Boljša je front kamera. (kar je kr pomembno, z njo kr precej slikam. Ta facetime ne uporabljam. Spljoh)
 • Spremenili so priklop. Zdaj je manjši, reče se mu Lightning. (ne me fopat. Mam ene 5 polnilcev, ki jih ne bom mogel uporabljat. In avto polnilec, in zvočnike… Vse vrži bek. Eh. Upam, da dobim vsaj 2 polnilca zraven telefona (upanje umre zadnje))

Dobimo pa tudi IOS6. Z navigacijo, pa vse ostalo je tudi boljše. Sej o tem veliko vemo. Dobimo tudi nove iTunese. iTunes in IOS prideta čez en teden, telefon čez 14 dni. cca.

Sam nisem bil zraven v live, mislim tudi na twitterjih nisem spremljal life. Kr sem jedo čevapčiče. Tak to pride. In ko sem na brzino pregledal Twitter stream sem videl, da nič posebnega. Da je iPhone 5 sicer ok nadgradnja vsega, kar je imel prejšnji telefon, to je ql. Ampak … Vsaj nekaj FUL FUL FUL fajnega sem si mislil. Recimo brezkontaktno polnjenje telefona. To bi jaz ful mel, te žice mi gredo res že na živce.

Ampak kljub temu bo očitno treba na nov telefon. S Siri se ne morem pogovarjat. In tudi sedaj je ne dobimo mi na iPhone4. Kar je kr beda. No, sedaj čakam na @simobil, kaj bodo povedali.

Edit: Pogledal še video. Ok, odklenit ga s prstnim odtisom ni nikoli delovalo na vseh laptopih. Kolikor poznam Apple, bo to zdaj vsaj delovalo. Kar je kr ql.
In Mission control. Ni blo zdaj ravno jasno, če si bom lahko sam izbiral kaj bo noter, ampak če lahko 3G in WIFI vklopim z enim klikom, potem sem zelo vesel, ker to sedaj traja sto let, da telefon priklopim na WIFI in 3G.

Kaj ti praviš? Boš kupil?

Rate this post

Comments (5)

 1. Meni se zdi še vedno tale iOS preveč omejen, (skoraj) nobenih nastavitev… Tako da bom še naprej vesel Android user 🙂

  btw, Samsung ma panoramo že vsaj (mislim da še dlje) eno leto 😛

 2. Ja, omejitev ima res veliko. Ceprav, le redko katera je taksna, ki me res moti. Zdaj dobimo se (omejene) profile zvonenja, to me je motilo.
  Panorame so res fajn, bolj ali manj sem zaradi njih nosil s sabo fotoaparat. Nic vec 🙂

 3. Živjo! Ali kaj veš o cenah? Na apple.com so res zelo nizke za iPhone, samo to najbrž velja le za ameriške operaterje. Kako bo pri nas? 🙂 Hvala za info.

 4. Simobil je neuradno ze namignil, da bodo tudi za 1€. Vse ostalo pa izvemo ko bodo cene lahko javili… 🙁

 5. Aha… Očitno še en, ki bo čakal v vrsti. 😀 No, hvala za info. 😉

Comments are closed.