Večina, ki me pozna osebno, me je vsaj enkrat slišala reči “Božiček ni res, samo Dedek mraz je res” in pri tem ostajam. Zato je naslovna oseba tega prispevka pač Dedek mraz, ki se nam bo pridružil že čez 2 meseca. Pa ta prispevek ne bo pregled dogajanja v zadnjem letu, ali moje razmišljanje o vseh dobrih stvareh, ki so se mi zgodile v zadnjem letu. Ne, glavno vprašanje, ki si ga bomo postavili je, kaj bo dobri stari Dedek mraz prinesel vašemu podjetju.

V tujini pravijo, da prodaje v času božično-novoletnih praznikov predstavljajo 20-40 % vsega letnega prometa v retailu. Kar pomeni, da se vsekakor splača potruditi in razmisliti vnaprej o tem kaj in kako bomo počeli za praznike v našem podjetju. Do tukaj še nič novega ali pomembnega. Ampak pazi. Imamo problem. Če do danes še niste naredili nič… ermm… Kako naj to povem … ne bo nič. Zamudili ste. After toča bim bam pa to…

Danes ljudje že raziskujejo po spletu, kaj bodo kupili. Sicer še ne kupujejo. So še v t.i. See fazi (STD), torej v fazi, ko raziskujejo stvari brez namena kupiti. Vendar, če niste vlagali v SEO, se vaša stran ne bo pojavila pred njimi. In ne bodo spoznali vaše blagovne znamke. In ne bodo kupili pri vas, ko bodo resnično kupovali. In čisto iskreno, za večino vas, je prepozno, da bi začeli vlagati v t.i. prodajne ključne besede. Torej tiste, ki jih bodo uporabniki vpisali v iskalnike, ko bodo že vedeli kaj kupiti. Ker v dveh mesecih boste težko prepričali Googla, da je vaša spletna stran najboljša, da jo prikazuje na prvem mestu. Tudi če najamete najboljše. ( 😀 ) Ker SEO pač traja, sej to že vemo.

Je pa danes čas za nekaj drugega. Čas je, da se začnete pripravljati za pomlad. Če prodajate stvari, ki jih ljudje potrebujejo poleti ali spomladi, je zdaj čas, da pregledate kako rangirate za pomembne ključne besede. Torej, če prodajate bazene, hraste za sadit 😉 , kopalke ali kaj podobnega, je sedaj čas, da investirate v SEO. Optimizacija bo trajala celo zimo in spomladi, ko bodo vsi googlali, boste vi lepo na prvih mestih. In prišli bodo. In kupili bodo.

Dajte, danes razmislite vnaprej in razmislite, kakšno optimizacijo potrebujete.

Rate this post