Kvalitetne povezave s tematsko povezanih spletnih strani so še vedno sveti gral optimizacije spletne strani. Nič ne kaže, da bi se to v kratkem spremenilo. Z vztrajnostjo in nekaj izvirnosti lahko pridete do kvalitetnih povezav tudi sami, čeprav nimate na voljo 1500 podpornih strani in 650 prijateljev z lastnimi blogi.

Izkoristite vašo edinstveno prednost!
Vaša edinstvena prednost je, da se lahko povsem osredotočite na svoj posel in bistveno več časa namenite za iskanje novih priložnosti kot kdorkoli drug, ki skrbi za veliko večje število strani. V kombinaciji z našim znanjem, izkušnjami in možnostmi pridobivanja povezav pa je to lahko zmagovalna kombinacija.

 
Tudi vas navdihuje misel, kako visoko lahko posežemo skupaj?
Stopite v stik z nami – kliknite tukaj (grizemo – da dosežemo rezultate. A nikoli na prvem sestanku 🙂 🙂 ).

1. Kontaktirajte vaše dobavitelje in kupce
Vaši dobavitelji imajo svoje spletne strani. Če se ukvarjate z veleprodajo, je velika verjetnost, da imajo spletno stran tudi vaši kupci. Ker se ukvarjajo z isto dejavnostjo kot vi, je tudi vsebina njihove spletne strani sorodna vaši.
Ne izpustite možnosti, da na enostaven način pridete do izjemno kvalitetnih povezav, ki lahko vašo stran izstrelijo precej višje na Googlu.

2. Vpišite vašo stran v oglasnike in vedno dodajte povezavo na vašo stran
Oglasniki so v prvi vrsti namenjeni prodaji. Poleg Bolhe je na voljo še kar nekaj brezplačnih oglasnikov, kamor lahko vpišete svoje izdelke oz. storitve in tako morebiti poleg povezave pridobite še kakšnega kupca. Pri objavi dodajte še povezavo do vaše strani in s tem »ubijte« dve muhi na en mah.
Dva oglasnika, kjer lahko vpišete vaš oglas:

  • www.pavza.com
  • www.mojoglasnik.com

3. Izkoristite povezave, ki jih že imate in kažejo na neobstoječe strani
Tale del je sicer nekoliko bolj tehničen, a tisti, ki so izdelali vašo stran, bodo prav gotovo vedeli kaj in kako.
Na vašo spletno stran že kažejo številne povezave, zelo verjetno pa številne kažejo na podstrani, ki sploh ne delujejo več. Ne zavrzite teh povezav in jih izkoristite v svoj prid, tako da:

  • najprej identificirate vse takšne strani z GWT (Google Webmaster Tools),
  • preusmerite vse nedelujoče strani na strani, ki še vedno delujejo.

4. Ustvarite izjemno vsebino, a ne čakajte, da jo drugi opazijo
Res dobra, kvalitetna vsebina, ki jo bodo uporabniki z veseljem prebirali in iz nje pridobili tudi številne koristne informacije, je že sama po sebi zelo viralna in bo dolgoročno prav gotovo pridobila več povezav.
A ker želite na prva mesta čim prej in ne čez 10 let, ne čakajte ampak stopite v akcijo.

5. Napišite vrhunski (neprodajni) članek in se domenite za objavo na kakšnem tematskem blogu
Vi potrebujete povezave, blogerji potrebujejo vsebino.

A tako kot vi ne potrebujete slabih povezav, blogerji ne potrebujejo »škrbin«. Pripravite kvalitetno vsebino, od katere bodo imeli korist (obisk) tudi tisti, ki vaš članek objavijo.
Pri tej točki ne prodajajte! Ta članek naj bo napisan za to, da dobite povratno povezavo in pomagate potencialnim kupcem, s tem da rešite nek problem, ki ga ima in kjer mu lahko vaše znanje pomaga.

Tudi sami smo že objavili kakšno kvalitetno vsebino, celo konkurenčnim podjetjem. Primer najdete na http://www.optimizacija-strani.info/2014/09/navade-slovenskih-uporabnikov-spleta-v-prvi-polovici-leta-2014/.

6. Kjerkoli oglašujete, dodajte še povezavo
Prav gotovo že kje oglašujete vaš posel. Če je to kjerkoli na spletu, izkoristite to tudi tako, da dodate povezavo do vaše spletne strani in s tem povečajte njeno vrednost.
Naj vam preide v navado, da vedno pri oglaševanju premislite, če lahko še kakorkoli pomagate k boljšemu obisku vaše spletne strani.

7. Izkoristite socialna omrežja
Tu ne morem ravno odkrivati tople vode – poskrbite, da bodo uporabniki lahko samo z enim ali dvema klikoma delili vašo vsebino na Facebooku, odprite Facebook stran za vaš posel …

Mimogrede naredite uslugo tudi nam in delite ta prispevek z vašimi prijatelji na Facebooku. Na dnu prispevka najdete povezave, s katerimi to naredite samo z enim klikom. Isti način lahko uporabite tudi na vaši strani.

8. Bodite aktivni na forumih, ki so vsebinsko sorodni vašemu poslu
Bodite aktivni, pomagajte uporabnikom in delite povezave do vsebin, ki so koristne za uporabnike foruma. Nikar ne »spamajte« in ne prodajajte saj boste tako svojo kariero na forumu hitro zaključili.
To zgoraj lahko enostavno opišem na primeru podjetja, ki prodaja tekaške superge. Namesto, da se registrirate na forumu in v komentarje oddajate povezave do vaših izdelkov, lahko napišete vodič za nekaj najbolj zanimivih tekaških poti po Sloveniji in delite povezavo do članka na forumu.
Prav gotovo boste tako prejeli precej več pozitivnih odgovorov, dobili dodatno povezavo na vašo spletno stran, hkrati pa na nevsiljiv način in celo brezplačno večali prepoznavnost vaše blagovne znamke.

9. Bodite drugačni, unikatni
Če izstopate iz množice, prav gotovo ne boste ostali neopaženi.
Zelo lep primer je stran www.spletni-slovar.com, ki sem jo vzpostavil še tekom študija. Ker takrat še ni bilo nobenega pametnega prevajalnika za slovenski jezik, je stran dobila številne povezave iz zelo močnih spletnih strani – osnovnih in srednjih šol, knjižnic, spletnih časopisov …
Tudi če niste edini ali vsaj prvi na svojem področju, vedno razmišljajte o tem, kje ste lahko drugačni in kako lahko uporabniku ponudite več od ostalih – kako lahko izstopite iz množice. Tudi pri vsebini na spletu!

10. Poiščite povezave, ki kažejo na nedelujoče strani vaše konkurence
V tretji točki sem že napisal, da lahko izkoristite povezave, ki kažejo na nedelujoče podstrani na vaši strani. Povezave na nedelujoče strani pa ima tudi vaša konkurenca. Identificirajte jih, pripravite koristno vsebino, ki bo nadomestek za nedelujočo stran pri konkurenci in pišite lastniku strani, da spremeni povezavo k vam.
Glede na to, da je ta sprememba koristna tudi zanj, so možnosti, da vam to uspe, kar dobre.
Za iskanje takšnih povezav so na voljo številna orodja, a vsaj tista zelo dobra niso preveč poceni. Za začetek pa vsekakor priporočam kakšnega brezplačnega, npr. Screaming Frog SEO Spider (https://www.screamingfrog.co.uk/seo-spider/), ki ima tudi brezplačno verzijo.

BONUS: Vas zanima, kje ima linke vaša konkurenca?
Prve 3, ki naročite analizo linkov, nagradimo s 70% POPUSTOM na detajlno analizo vaše strani ali strani vaše konkurence!

Vas zanima, kaj vse vsebuje analiza povezav?
Izpolnite spodnji obrazec in pošljemo vam primer na vaš elektronski naslov. BREZPLAČNO!

[powr-order-form id=98d33aea_1488203441557]