Za prodajalce je prisotnost na družbenih omrežjih ključnega pomena. Morda prav zdaj nekdo išče, kar vi prodajate, zato je nujno, da ste ob pravem času prisotni na pravih omrežjih. Aktivnost na več družbenih omrežjih prinese izziv: Kako vsa ta omrežja upravljati, da bomo dosegali čim boljše rezultate? Odgovor na to vprašanje je digitalna platforma Socialbakers.com 😉

Ne glede na to, ali ste prodajalec oblačil, jogurtov, kosmičev, kozmetike ali pa nečesa povsem drugega, to platformo morate imeti. Uporabljajo jo tudi največja svetovna podjetja, kot so Lexus, Toyota, Jagermeister, A1 in še mnoga druga.

Kaj točno je Socialbakers.com?

Digitalna platforma nam omogoča, da vsa naša družbena omrežja združimo v eno. Podatke imamo tako vedno na dosegu roke, ne glede na to ali nas zanima, kaj se dogaja s ciljno skupino, potrebujemo oceno stroškov, doseg ali celo kaj dela konkurenca. Platforma je v osnovi plačljiva in ponuja ogromno možnosti. Sestavljajo jo 6 prepletajočih se elementov, katerim je zelo težko postaviti ločnico, kaj je pomembno in kaj ne. Na voljo pa nam je tudi preizkusna (demo) verzija z brezplačnimi orodji, ki jih bomo spoznali malenkost pobližje.

Audiences & Influencers

S pomočjo umetne inteligence AI najdemo pravo ciljno skupino ter identificiramo, kakšna vsebina je komu všeč in kakšen vpliv ima. AI nam oblikuje ustrezne oglaševalske akcije, vidimo pa lahko tudi konkurenčne vsebine, ki so v nekem trenutku najbolj uspešne. S tem prihranimo čas za analizo trga, oblikovanje ciljne skupine ter pripravo vsebine.

Svoj doseg povečujemo s t.i. influencerji, ki pozitivno vplivajo na posel, torej nam pripeljejo nove stranke in ciljno skupino. Influencerje na Instagramu in YouTubu namesto nas najde AI tehnologija. Nastaviti moramo ustrezne filtre, na koncu pa lahko izberemo ustreznega influencerja glede na njegov doseg, interese, lokacijo, starost in spol. Filtri vključujejo različne podatke, kot so pogostost objavljanja vsebin, dolžina posnetih videoposnetkov ipd. Izbranim influencerjem lahko kasneje tudi sledimo, ali samo preko njih doseglji svoje poslovne cilje.


Content Intelligence

S pomočjo AI tehnologije in podatkov, ki nam jih ponuja platforma lahko dobimo neskončno novih idej za objavo na družbenih omrežjih. Vse so prilagojene posebej za našo ciljno skupino. Dostop imamo tudi do vsebin, ki so objavljene na omrežjih Facebook, Instragram, Twitter in YouTube. Te vsebine lahko samostojno filtriramo glede na svoje potrebe, najboljše pa si lahko celo shranimo in pogledamo kadarkoli kasneje.

Velika prednost te platforme se kaže v tem, da poleg idej za objavo dobimo tudi najboljše vsebine, ki so pod izbrano ključno besedo visoko rangirale na družbenih omrežjih. Poleg tega pa dobimo tudi priporočila, kdaj je najbolj primeren čas za objavo in kdaj promovirati vsebino, da bomo dosegli kar največ občinstva. Priročno kajne? 🙂


Social Media Management

Ta platforma nam omogoča spremljanje uspešnosti vseh družbenih omrežij na enem mestu in optimizacijo vsebine. Tako lahko načrtujemo, kdaj bomo kaj objavili, kateri ciljni skupini, kakšen je optimalen vložen in vsebina za izbrano ciljno skupino.

Na podlagi tega si lahko izračunamo donosnost ROI. Primerjamo se lahko s konkurenco v svoji panogi, regiji ali državi. Nadzorovanje konkurence nam da vplogled v njihovo strategijo oglaševanja, s tem pa na njihovih izkušnjah vidimo, kaj se nam v danem trenutku splača in nam ni treba zapravljati svojega denarja.

Enostavno pa lahko nadzorujemo tudi lastne objave in videoposnetke, ki nam na družbenih omrežjih povečujejo doseg. Algoritem za ocenjevanje kakovosti organskih vsebin, nam natančno pokaže, katero objavo se nam splača promovirati na Facebooku in Instagramu.


Social Media Monitoring

Orodje Social Media Monitoring nam omogoča, da preko ključnih besed sledimo objavam na Facebooku in Twitterju, ki so zas nas pomembne (na primer ime našega izdelka ali blagovne znamke). Ključne besede lahko prilagajamo glede na temo, državo in jezik. Na ta način pobližje spoznamo ciljno skupino in katere teme so za nas pomembne. Tako smo lahko na tekočem, kateri temi moramo posvečati več pozornosti. Seveda pa imamo nadzor nad različnimi kritikami in v primeru negativne kritike preprečimo morebitno škodo.

Community Management

S platformo za upravljanje skupnosti lahko na enostaven način razdeljujemo vloge in odgovornosti, ki jih imajo določeni zaposleni. S tem močno poenostavimo procese dela in jasno določimo naloge. Vodja skupnosti ima seveda popoln pregled nad delom zaposlenih.

Znotraj platforme lahko zaposleni med seboj sodelujejo s komentarji, sporočili in opombami. S pomočjo tehnologije AI pa lahko do neke mere predvidevamo odgovore na zastavljena vprašanja. Za večje podjetje lahko ta platofrma postane celo nekakšen CRM za družbena omrežja, ki ga lahko povežemo s svojim CRM-jem.

Na enem mestu lahko objavimo določeno objavo na več omrežjih: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, LinkedIn. Vsi komentarji se zbirajo v posebno mapo, znotraj te pa jih izbrani sodelavci lahko nadzorujejo in nanje odgovarjajo. Nastavimo lahko celo potrjevanje objav. To pomeni, da bo načrtovana objava objavljena, šele ko jo potrdijo vsi vključeni (na primer dizajner, copywriter, itd.).

Uspešnost na družbenih omrežjih lahko spremljamo preko avtomatiziranih poročil za PowerPoint, Excel in PDF, glede na izbrane ključne besede in kazalce uspešnosti. Analitiko pa lahko povežemo tudi s konverzijami Google Analytics.

Social Media Marketing Suite

Gre za platformo, ki dzružuje vsa prej omenjena orodja v enem. Kot že omenjeno, je platforma plačljiva. Osnovni paket mesečno stane 170 €, vključuje pa 10 profilov in 5 uporabniških računov. Znotraj paketa pa dobimo tudi koledar za načrtovanje objav, različne analize in mobilno verzijo platforme, da do podatkov lahko dostopamo kadarkoli in kjerkoli.


Platforma Socialbakers.com nam prihrani ogromno časa. Namesto, da čas izgubljamo z načrtovanjem, preračunavanjem in analiziranjem rezultatov, se lahko posvetimo prodaji in tako povečamo zaslužek.