Google je začasno in do preklica onemogočil določene funkcije, ki jih lahko zasledimo v sistemu Google My Business. Trenutni ukrepi in spremembe so sprejeti zaradi koronavirusa COVID-19.

Iz njihove strani je bilo podano tudi uradno obvestilo: »During the unprecedented COVID-19 situation, we are taking steps to protect the health of our team members and reduce the need for people to come into our offices. As a result, there may be some temporary limitations and delays in support as we prioritize critical services.«

coronavirus gmb

Njihov trenutni cilj je, da uporabniki prejmejo kakovostne in zanesljive informacije v Iskanju Google in Google Zemljevidih. Uporabnikom in lastnikom podjetij želijo predvsem zagotoviti dostop do najbolj pomembnih funkcij. V nadaljevanju si lahko preberete kaj točno je botrovalo temu stanju, kaj Google svetuje in kakšne ukrepe lahko pri tem sprejmete sami.

Kaj se je zgodilo?

limited google my business
Trenutno je onemogočeno podajanje ocen, mnenj in odgovarjanje na le-te. Hkrati pa so onemogočili tudi funkcijo odgovorov in vprašanj – Q&A. Ostale funkcionalnosti, kot so recimo objave ali spreminjanje delovnega časa so omogočene, da lahko z njimi seznanjate uporabnike. Zato je potrebno, da te podatke pazljivo in natančno izpolnite. Če želite izvedeti katere so še ostale pomembne funkcije in kaj vse vam prinaša Google My Business pa lahko več najdete s klikom na naslednjo povezavo: https://www.optimizacija-strani.info/2019/03/google-my-business-priloznost-ki-jo-ne-smete-zamuditi/

Kako dolgo bo to trajalo, je odvisno od tega, kako se bo pandemija, katera je trenutno zajela skoraj cel svet odvijala naprej. Zaradi tega so te funkcije začasno omejene.

Kaj svetuje Google?

Že ob prijavi v Google My Business se vam pojavi obvestilo o omejeni funkcionalnosti zaradi koronavirusa COVID-19.

covid-19 gmb

Pri Googlu priporočajo, da na svojem profilu uredite sledeče podatke:

 • Pravilen delovni časa (v kolikor je vaše podjetje trenutno zaprto oziroma je delovni čas spremenjen ali skrajšan)
 • Ustvarite objavo (na ta način seznanite vaše stranke ali poslovne partnerje o podrobnejšem dogajanju v vašem podjetju in kaj vse lahko pričakujejo od vas)
 • Upravljanje podatkov (objasnite ali koronavirus vpliva na vaše delovne postopke oziroma jih seznanite, če imate sprejete kakšne posebne ukrepe)
 • Telefonska številka (za vsak slučaj preverite in uredite telefonsko številko, na katero ste dosegljivi)

Kako ukrepati?

delovni čas gmb

Ne odlašajte predolgo in čimprej ukrepajte, da bodo vaši poslovni partnerji in stranke seznanjene z vašim poslovanjem. Vse kar je potrebno je to, da se prijavite v Google My Business in izpolnite najbolj pomembne podatke, ki so našteti zgoraj.

Bistveno je to, da podate pravilen delovni čas in telefonsko številko na katero ste dosegljivi. Hkrati pa jih lahko z objavo seznanite s podrobnostmi vašega poslovanja. Na ta način bodo tudi ostali vedeli , kaj vse lahko pričakujejo iz vaše strani.

Kako vam pri tem lahko pomagamo mi?

V kolikor imate obilico dela z drugim zadevami ali pa želite pomoč pri urejanju in skrb za vaš Google My Business profil, vam pri tem lahko na pomoč priskočimo mi. Nudimo vam ažurirane podatke, redno spremljanje vašega profila in tudi optimiziranje, da boste lahko z vašo pozicijo čimbolj konkurenčni v Google Zemljevidih, kakor tudi med Googlovimi rezultati iskanja.

Zato ne odlašajte in stopite v stik z nami. Za več informacij lahko izpolnite spodnji obrazec ali pa kliknete tukaj.

  Vaše ime

  Vaš email

  Telefonska številka za kontakt

  Zadeva

  Vaše sporočilo