Kako v 5 korakih spletna prodaja reši vaše podjetje?

Zgodovina se ponavlja. Vlada je prejšnji teden ponovno sprejela nove ukrepe za zajezitev širjenja virusa Covid-19 in s tem dodobra omejila dobršen del slovenskega gospodarstva. Panogam, kot so gostinstvo in turistični obrati, ki so odvisne od fizičnega obiska gostov, se ponovno obetajo težki časi. Kako se lahko torej podjetja ob ponovnih skoraj popolnih zaustavitvah izognejo bankrotu in množičnim odpuščanjem? Ali je spletna prodaja res lahko rešitev pred najhujšim?

kako prodajati v težkih časih

Dejstvo je, da se je način konzumacije informacij na spletu dodobra spremenil. Za spremembo je definitivno kriva dostopnost do interneta prav v vseh kotičkih sveta. Tako je prav občutek nevsiljivosti in serviranje koristnih informacij za posameznega potrošnika glavni razlog, da je spletna prodaja daleč nad vsemi ostalimi kanali. Čas je, da si zastavite naslednje vprašanje. Kako vaše podjetje opremiti s sodobno marketinško strategijo in si s tem zagotoviti nemoteno poslovanje in prodajo?

Za več dodatnih informacij kliknite tukaj in nam pošljite povpraševanje.

Spletna prodaja postaja vsakdanjost

Ne glede na panogo, v kateri poslujete, je digitalizacija nedvomno spremenila sprejemanje informacij strank in s tem tudi način pridobivanja novih strank, prav tako pa tudi posluževanje novih marketinških pristopov. Pomislite tudi, če se dotaknemo panog, ki so v veliki meri odvisne od fizične prodaje in obiska, kakšne nedavne trende oz. spremembe ste opazili v zadnjem času?

spletna prodaja

Če se na primer dotaknemo gostinske panoge, velika večina ponudnikov dandanes že omogoča dostavo svoje ponudbe na dom. Kar je včasih veljalo samo za poslovni model picerij, danes velja za standard velike večine gostinskih ponudnikov. Nekateri so šli celo korak dlje in nam ponujajo spletne rezervacije miz oz. spletna naročila za dostavo hrane. Plaz mobilnih aplikacij, kot so E-hrana in pa prihod Finskega velikana dostave hrane Wolt, nakazuje, da je preporod starokopitnega delovanja na spletu že v polnem teku.

Tudi nekateri veliki trgovci živil na našem trgu, kot sta Leclerc in Mercator, so še bolj razširili ponudbo na spletu. Tako so vam že kar nekaj časa na voljo spletni nakupi živil z osebnim prevzemom v skladiščih ali pa spletni nabor živil, ki vam jih po želji dostavijo tudi pred vrata stanovanja. Iz tega je mogoče sklepati, da se tudi velikani trgovskih verig počasi prilagajajo na nove digitalne trende. Vedno več jih namreč zanima tudi spletna optimizacija strani, saj spletna prodaja postaja njihov primarni fokus.

Internetni marketing – Učinkovito orodje za spletno prodajo

Če vas zanima, kako uspešno poslovati na spletu, je zdaj pravi čas, da se začnete posluževati orodij za internetni marketing. ,

Se sami s tem ne želite ukvarjati, ker nimate znanja? Vi delajte vaš posel, mi pa bomo poskrbeli, da ga boste imeli veliko. Za kontakt kliknite tukaj.

Trendi zadnjih nekaj let nakazujejo, da se vedno več podjetij v Sloveniji fokusira na pridobivanje kupcev preko spleta. Če govorimo o dodatnih pozitivnih vidikih, ki jih zajema spletna prodaja, ne smemo mimo zagotovljenega nemotenega poslovanja med vladnimi omejitvami v času epidemije. Pri tem imamo v mislih tako delovni čas, kot stroške razkuževanja in omejevanja kupcev pri vstopu v prostore in ne nazadnje celo možnost prodaje kljub vladnim odlokom o prepovedi poslovanja neživilskih trgovin. Prav tako je veliko podjetij prav na račun spletne prisotnosti prihranilo pri obratovalnih stroških, saj se v zadnjih letih višina najemnin poslovnih prostorov občutno zvišuje.

Zavedajte se še tega: Raziskave kažejo, da je klasično oglaševanje vedno manj efektivno. Večina kupcev pred nakupom dandanes pridobi informacije o izdelku in storitvah preko spleta in ne več iz klasičnih oglasnih medijskih sporočil. V svetu oglaševanja je internetni marketing tako prevzel pobudo.

Mimo katerih načinov za internetni marketing pa ne smemo?

Nikakor ne smemo mimo:

  • optimizacije spletnih strani,
  • Google Ads oglaševanja,
  • PR člankov,
  • oglaševanja na družbenih omrežjih in
  • e-mail marketinga.

Glede na to, da je SEO optimizacija strani dolgoročno najcenejši vidik internetnega marketinga in je hkrati usmerjena na celo spletno stran, si zasluži malo bolj poglobljen vpogled v vpliv na stopnjo obiska spletne strani. 

Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo na info@dominatus.si.

Google SEO optimizacija strani

Najprej razjasnimo, kaj Google SEO sploh pomeni. SEO je angleška kratica za optimizacijo spletnih strani, ki nam pomaga, da spletni brskalniki (v največji meri Google) razumejo namen spletne strani in vsebino.

V kolikor spletno mesto zadostuje v naprej zastavljenim algoritmom, potem nas brskalniki samodejno uvrstijo na višje mesto pri iskanju zadetkov.

seo optimizacija

Vendar spletna optimizacija ni enkratni postopek, ki bi zagotovil hitro in dolgoročno izpostavljenost spletnega mesta na prvih pozicijah iskalnika. Google SEO optimizacija strani je nenehen proces prilagajanja strani algoritmom spletnih iskalnikov, kar vključuje tudi dodajanje in izboljševanje že obstoječih spletnih vsebin, prav tako pa tudi nenehen proces dodajanja kvalitetnih povezav, ki kažejo na optimizirano spletno stran. Opisani proces Google SEO optimizacije nam torej pomaga pri povečanju obiska potencialnih kupcev na našo spletno stran. Kvalitetna spletna optimizacija je tako v današnjih časih vredna več, kot si večina od nas lahko predstavlja.

Kako delimo Google SEO optimizacijo

Optimizacijo spletnih strani delimo na on-site in off-site optimizacijo.

On-site optimizacija strani: sem štejemo vsa tista opravila, ki jih uredimo na spletni strani. On-site spletna optimizacija vključuje ureditve naslovov strani, ureditev headingov na strani, meta opisov, alt poimenovanj, interlinkanje, pa tudi prilagajanje hitrosti nalaganja spletne strani, varnost spletne strani in prilagodljivost spletnega mesta mobilnim in drugim napravam. Pri onsite optimizaciji vedno večji pomen dobiva tudi vsebinski marketing, ki je pomemben tako za opise izdelkov oz. storitev, kot tudi za ključne besede, ki so daleč od nakupnega procesa, pa imajo iskanja. Zato je nujno treba zastaviti pravo onsite strategijo.

Off-site spletna optimizacija:  tu govorimo o aktivnostih izven naše spletne strani – govorimo o  izgradnji mreže kvalitetnih povratnih povezav iz drugih spletnih mest z visoko avtoriteto. Druge spletne strani z linkanjem na našo spletno stran zagotavljajo verodostojnost in legitimnost našega spletnega mesta in mu jo tudi povečujejo.

Spletna prodaja in 5 korakov do uspeha

1. Korak: Kdo so vaši kupci?

Preden se odločite za popolno digitalizacijo, vam svetujemo, da energijo usmerite v raziskavo trga in konkurence. Na podlagi teh podatkov boste lažje določili ciljno skupino vaših kupcev, na katero se boste osredotočali. Ko boste z rešitvami pritegnili pozornost potencialnih kupcev, ste na dobri poti, da se vaša spletna prodaja poveča.

2. Korak: Odlična uporabniška izkušnja

Naredite spletno stran, ki je enostavna, pregledna, pravilno kategorizirana, ne zahtevajte neskončnega klikanja, da uporabnik najde tisto, kar je iskal, poskrbite za enostaven in vsem razumljiv nakupni proces brez nepotrebnih korakov … Niste pomislili na to? Potem je skrajni čas, da to naredite. Na spletno stran lahko namreč pripeljete na tisoče ljudi na dan, pa če uporabniške izkušnje ne boste imeli urejene, pozabite na to, da bo spletna prodaja odlična.

3. Korak: Vsebina, vsebina in še enkrat vsebina

Tudi strokovna vsebina, ki postreže s ključnimi informacijami o izdelku oz. storitvi, bo potencialnega kupca prepričala v nakupni proces. Ne smemo pa pozabiti niti na vsebino, ki ni neposredno povezana s prodajo, pa vseeno lahko takega obiskovalca spreobrnemo v kupca. Zagotovo je cilj vsakega podjetja, da bi vsebinski marketing deloval tako, da bi čim več prodaje dosegli na organski način. Kreiranje take vsebine sicer lahko zahteva veliko časa in potrebnega znanja, obstaja pa veliko taktik in pametnih pristopov, ki vam delo precej olajšajo. Ves čas je namreč treba izstopati, pri tem pa se je priporočljivo izogibati tudi neposrednemu marketingu, ki bi lahko škodoval uporabniški izkušnji.i.

Svetujemo vam, da se za svetovanje pri kreiranju take vsebine dogovorite za termin na https://www.dominatus.si/kontakt.

4. Korak: Marketinško trženje in mreženje

Po uspešno ustvarjeni vsebini bo za povečanje prodaje treba vaš fokus usmeriti tudi na promocijo spletne strani. Marketinške kampanje bodo uspešne le v primeru, da jih boste pravilno usmerili proti ciljnim kupcem. Ob že obstoječih promocijskih kanalih priporočamo, da delež časa namenite tudi deljenju vsebin preko socialnih omrežij. S pomočjo naših strokovnjakov se lahko poslužujete tudi Google Ads plačljive platforme, ki vam prinese takojšnje rezultate, ter del marketinškega proračuna usmerite tudi v PR članke.

5. Korak: Analiza spletne prodaje in prilagajanje

Če želite v celoti izkoristiti prednosti spletne prodaje in si zagotoviti uspešen digitalni marketing, je treba ob vsakem koraku analizirati obisk in aktivnosti na spletni strani. Ves čas je treba spremljati metrike, kot so število obiskovalcev na strani, kje se obiskovalci največ zadržujejo, kaj vaši kupci menijo o vas na socialnih omrežjih in kje se pri spletnem nakupu po navadi zatakne.

Vse to je pomembno za konstantno prilagajanje marketinških kampanj, ki bodo natančno naslavljale težave vaših potencialnih kupcev. Na dolgi rok lahko tako najbolj optimalno izkoristite vaš marketinški proračun in občutno povečate konverzijo spletne prodaje.

Kaj torej še čakate? Učinkovita spletna prodaja, spletna optimizacija in ostala orodja internetnega marketinga vam bodo omogočila neprekinjeno poslovanje v še tako negotovih časih. Ne dovolite si, da bo vaše podjetje odvisno od morebitnih ukrepov v boju proti širitvi virusa, ki samo še dodatno otežuje že tako unikatno zapleteno gospodarsko situacijo. V kolikor želite vaše podjetje uspešno digitalizirati, kliknite tukaj.